Duurzame Inzetbaarheid

Organisaties hebben tegenwoordig te maken met een complexe en dynamische omgeving. Klanten stellen steeds hogere eisen, de concurrentie neemt toe en er is sprake van steeds meer internationalisering en digitalisering.

Van medewerkers wordt verwacht dat ze mee kunnen bewegen met deze steeds sneller veranderende omgeving, dat ze flexibel zijn.

Problematiek

Het meebewegen met de steeds sneller veranderende omgeving valt voor medewerkers niet mee. Velen vertonen weerstand bij de vele veranderingen en hebben last van een hoge werkdruk. Ze pakken te weinig verantwoordelijkheid, gaan uitdagingen teveel uit de weg en zijn onvoldoende bezig hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. En dit is juist bittere noodzaak om als organisatie te kunnen blijven voortbestaan.

In plaats van dat een organisatie met haar medewerkers in een positieve flow komt, is er vaak sprake van:

 • teveel langdurig uitval (burn-out)
 • te hoog ziekteverzuim
 • teveel uitstroom

Aanpak

Het 'toverwoord' van tegenwoordig is duurzame inzetbaarheid. En dit is meer dan een hype. Want welke organisatie wil nou niet dat haar medewerkers gemotiveerd, gezond, productief en van toegevoegde waarde zijn? Als je dat lukt als organisatie, dan zit je precies in die positieve flow!

Bij elke aanpak om dit te bereiken, is het uitgangspunt dat zowel de organisatie als de medewerker een verantwoordelijkheid hebben. De organisatie komt met goed beleid en treffende maatregelen, de medewerkers pakken zelf de regie om duurzaam inzetbaar te worden en te blijven.

Allereerst is het noodzakelijk om inzicht te krijgen in wat belangrijk is om in zo'n positieve flow terecht te komen. Als dat inzicht er is, kan er gericht actie genomen worden. Het inzicht wordt bijvoorbeeld verkregen door medewerkers testen te laten maken.

Wat kan Talent8 bieden?

Talent8 heeft veel te bieden ten aanzien van duurzame inzetbaarheid. We doen alles op maat en komen graag langs voor een intake.

Hieronder enkele voorbeelden:

 1. Testen (persoonlijkheid, interesse, capaciteiten, ...)
 2. Interactieve workshops en trainingen (omgaan met werkdruk, persoonlijk leiderschap, sociale vaardigheden, ...)
 3. Individuele coaching (persoonlijke effectiviteit, loopbaan, ...)
 4. Teamcoaching (samenwerking, conflicten, ...)

Wat levert inzet van Talent8 op?

Talent8 heeft veel te bieden ten aanzien van duurzame inzetbaarheid. We doen alles op maat en komen graag langs voor een intake.

Inzet van Talent8 levert een belangrijke bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, waardoor medewerkers:

 • openstaan voor veranderingen
 • hun talenten en kwaliteiten blijven ontwikkelen
 • nieuwe uitdagingen aangaan
 • een gezonde werk-priv√© balans hebben
 • om kunnen gaan met werkdruk
 • verantwoordelijkheid nemen in hun werk
 • goed samen werken met collega's
 • meer werkplezier ervaren

Subsidie

Op onze diensten die betrekking hebben op duurzame inzetbaarheid kan ESF subsidie aangevraagd worden. Op een investering van 25.000 euro wordt 12.500 euro subsidie verstrekt.

Your image

Meer informatie

Wilt u meer informatie wilt over de ESF-trajecten voor duurzame inzetbaarheid die door Talent8 worden vormgegeven? Laat uw contactgegevens achter via het onderstaande contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier ESF-subsidies