Outplacement

Talent8 begeleidt medewerkers van werk naar werk. Op sommige momenten in iemands carrière loopt het nu eenmaal anders dan gehoopt. Dan kan komen door reorganisaties, personeelsreductie, een mismatch op competentieniveau, persoonlijke redenen, of een verstoorde werkrelatie. Elk outplacementtraject is weer anders, het is namelijk altijd individueel maatwerk wat nodig is.

Werkwijze

Een vrijblijvende intake is altijd de eerste stap. Op basis van deze kennismaking wordt een plan van aanpak opgesteld. De deelnemer kan bepalen of hij/zij voldoende vertrouwen heeft in de begeleiding. Na goedkeuring van de voorgestelde aanpak gaan we daadwerkelijk aan de slag.

Onderdelen die mogelijk deel uit maken van een outplacement traject

 1. Een assessment of e-assessment om kwaliteiten en interesses vast te stellen
 2. Gesprekken over de ervaringen van de recente functie. Rouwverwerking of het omgaan met teleurstelling of boosheid
 3. Het bepalen van een nieuwe beroepskeuze met allerlei instrumenten, indien relevant
 4. De deelnemer maakt zelf een arbeidsmarketingplan@, waarin staat hoe hij/zij ervoor zorgt weer een nieuwe job te vinden
 5. Het trainen van sollicitatiegesprekken, opstellen van CV’s en brieven, creatieve benadering van potentiële werkgevers, do en don’ts, opstellen portfolio’s
 6. Het pitchen, de elevator pitch
 7. Het omgaan met en benutten van nieuwe media
 8. Netwerken, netwerken benutten
 9. Persoonlijke presentatie, kleding, uitstraling
 10. Versterken van zelfvertrouwen
 11. Leren van eerdere ervaringen, doen waar je goed in bent

Talent8 stimuleert vooral de deelnemer aan het outplacement traject om zelf verantwoordelijkheid te nemen, vooruit te kijken en tot actie over te gaan.

Sample title